Uitbreiding terminal Kaloothaven

Uitbreiding terminal Kaloothaven

Vlissingen 6/12/2019

Overslagbedrijf OVET breidt terminal in Vlissingen uit
Overslagbedrijf OVET B.V. is verheugd een uitbreiding van 3 hectare aan te kondigen voor de terminal aan de Kaloothaven in Vlissingen. Met inbegrip van deze uitbreiding behelst het OVET terrein straks 34 hectare. Deze uitbreiding speelt naadloos in op de strategie van OVET om enerzijds de diversificatie van de productmix in diverse bulk -en breakbulkgoederen verder te vergroten, en anderzijds meer toegevoegde waarde te bieden aan de reeds lang bestaande klantportfolio door aan deze klanten een grotere waaier van toegevoegde waarde activiteiten aan te bieden.
Vincent Courtois, Managing Director van OVET licht toe: “OVET is door het aanbieden van toegevoegde waarde activiteiten zoals zeven en blenden er in geslaagd om de aan de procesindustrie gerelateerde volumes de afgelopen jaren stabiel te houden. De inspanningen naar aanleiding van de diversificatie strategie werpen echter ook zijn vruchten af. Door het succesvol aantrekken van nieuwe ladingstromen was er in 2019 aanhoudend behoefte aan beschikbaar terrein op onze terminal. Het was het dan ook een logische stap om de terminal verder uit te breiden. Inmiddels is bij OVET zo’n 20% van de volumes niet langer gerelateerd aan de procesindustrie. Daarmee is OVET goed gepositioneerd om zich aan te passen aan de ontwikkelingen die de energietransitie met zich meebrengt.”
De werkzaamheden in Vlissingen begonnen in week 43 met de aanleg van de riolering. In week 50 moet het terrein volledig met asfalt verhard zijn, zodat bulkgoederen er op een kwalitatieve en milieuverantwoorde manier opgeslagen kunnen worden. Voor de werkzaamheden is een gerenommeerde Zeeuwse partner geselecteerd.

Meer informatie: OVET BV, Vincent Courtois, vcourtois@ovet.nl of +31/115676700